- Strona główna
- Kluczowe składnik
- CICA – ekstrakt Centella Asiatica
CICA – ekstrakt Centella Asiatica
Co to za składnik: CICA to ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica) znany z działania kojącego i wzmacniającego naczynia.
Jak działa w kosmetykach: Łagodzi zaczerwienienia, wspiera gojenie i poprawia komfort skóry reaktywnej.
Dlaczego i kiedy warto go stosować: Idealny dla cery wrażliwej, naczynkowej i podrażnionej, również po zabiegach.
Jak stosować kosmetyki z tym składnikiem: Stosuj w tonikach, serum i kremach codziennie; dobrze łączy się z pantenolem i beta‑glukanem.
Filtruj
